Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Διόδια στη Μουσθένη: "Ναι μεν αλλά..." του υπουργού

Συγκρατημένα αισιόδοξος βγήκε από τη χθεσινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, που συμμετείχε σε ομάδα εκπροσώπων φορέων της περιοχής που επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό προκειμένου να του θέσει το θέμα της χωροθέτησης του σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου της Μουσθένης.


Τον αναπληρωτή υπουργό επισκέφθηκαν ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, και εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας.

Όπως είπε ο κ. Ξουλόγης, προσκομίστηκε στον υπουργό ένας χάρτης που συνέταξαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου και όπου φαίνεται η χωροθέτηση των διοδίων αλλά και οι εναλλακτικές που έχουν οι οδηγοί προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια. Μάλιστα διέκρινε τη θετική αντιμετώπιση του υπουργού ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σήμερα το πρωί θα εξετάσει εκτενώς το θέμα, μια και η συνάντηση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Τώρα, σύμφωνα με τον κ. Ξουλόγη, το θέμα περνά στα χέρια των βουλευτών, οι οποίοι και θα πρέπει να συνεχίσουν τις επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό για να παρακολουθούν τις τυχόν ενέργειες.

Για τα Τενάγη Φιλίππων

Νωρίτερα ο κ. Ξουλόγης και ο κ. Πασχαλίδης, συνοδευόμενοι και από τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Καλλινικίδη, επισκέφθηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή των Τεναγών με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τονίστηκε η ανάγκη αν μπορεί άμεσα να βρεθεί έκτακτη χρηματοδότηση για να ενισχυθούν οι δήμοι και η Περιφέρεια, αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες της περιοχής, ενώ σημειώθηκε και το μέγεθος του προβλήματος που εντάθηκε με τις τελευταίες βροχοπτώσεις.
Ο υπουργός ζήτησε να του δοθεί ο προϋπολογισμός της μελέτης που απαιτείται ώστε αν είναι εφικτό να ενταχθεί στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και στην επόμενη προγραμματική περίοδο να ενταχθεί ένα έργο που θα αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα.

Όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες θα γίνει εκτενής ενημέρωση την ερχόμενη βδομάδα που θα βρεθεί και πάλι στην Αθήνα ο κ. Ξουλόγης, μαζί με εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής προκειμένου να έχουν επαφές για σειρά θεμάτων.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: