Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: «Οι Γερμανοί έχουν συνηθίσει να τους λιβανίζουν»

«Οι Γερμανοί έχουν συνηθίσει να τους λιβανίζουν» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας την παρέμβασή του στη συνάντηση ελληνικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντίστοιχους βουλευτές της Γερμανίας.


Όπως είπε, «συναντηθήκαμε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντίστοιχους βουλευτές από τη Γερμανία. Ήταν μια συνάντηση επτά βουλευτών από τη δική μας πλευρά και πέντε από τη δική τους. ήταν ο Γερμανός πρέσβης κλπ. Εκεί τους έθεσα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων κατάφατσα. Δηλαδή τους είπα ότι οφείλουν να μας δώσουν τα 162 δις χωρίς τόκους, τους εξήγησα τη διαφορά των πολεμικών επανορθώσεων από το κατοχικό δάνειο, για ποιο λόγο οφείλουν αυτά τα ποσά και τους είπα βέβαια, φωνάξτε μας και στη Γερμανία, να σας φέρουμε φακέλους εκεί αναλυτικά να σας ενημερώσουμε και στο Κοινοβούλιο, γιατί πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε. Καταλαβαίνετε εκεί τι έγινε. Αυτοί είπαν «δώσαμε χρήματα» κλπ. Τους είπα ότι αυτά που δώσατε πήγαν στις τράπεζες και στους Έλληνες ολιγάρχες και πεινάει ο λαός. Αρπαχτήκαμε λίγο εκεί πέρα και μας είπαν ότι με αυτά που λέτε θα δημιουργηθεί χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Είμαστε 5 μέρες στην Αθήνα και κανείς δεν μας είπε τίποτα. Εσείς μας το λέτε. Αυτά έτσι όπως τα λέτε δεν συμβάλουν στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Σε άλλα Κοινοβούλια που πάμε δεν μας λένε τέτοια πράγματα. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να τους λιβανίζουν. Και αυτοί είναι βουλευτές. Φανταστείτε πως είναι ο Σόϊμπλε», και συμπλήρωσε πως «οι δικοί μας ο μόνος που επανέλαβε δι’ ολίγον ήταν από τη Χρυσή Αυγή. Οι υπόλοιποι δεν μίλησαν καθόλου».

Σχετικά με την ψηφοφορία για την υπόθεση της Καβάλα Oil σχολίασε πως «το θέμα είναι αν αυτοί που ψήφισαν κατάλαβαν τι ψήφισαν. Γιατί αυτοί που ψήφισαν έχουν καταδικάσει την ιστορία της Καβάλας. Δυστυχώς θα πρέπει να πάμε σε συνολικές αλλαγές. Δεν λύνονται τα πράγματα ένα ένα. Θέλει συνολική αλλαγή».

Όσον αφορά την εμπλοκή στις συζητήσεις τρόικας – κυβέρνησης, ανέφερε πως «αυτοί θέλουν να επιβάλουν το μνημόνιο ΙΙΙ που έχει υπογραφεί και θέλουν να προχωρήσει».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: