Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Α. ΜΠΑΛΙΚΑΣ: Δεν θα χρησιμοποιούμε το δρόμο λόγω διοδίων

«Το θέμα είναι ότι άλλη ήταν η κατάσταση της χώρας πριν χρόνια και άλλη είναι σήμερα. Άρα εδώ ειδικά χρειάζεται και η παρέμβαση της πολιτείας που να πει ότι στη σημερινή φτωχευμένη Ελλάδα δεν μπορεί να έχουμε ανά τριάντα χιλιόμετρα διόδια», σχολίασε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανδρέας Μπαλίκας.


Όπως είπε, σχολιάζοντας την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «το μείζον θέμα είναι αυτό του σταθμού διοδίων που ξεκινά να μπει στη Μουσθένη. Ότι και να πούμε τα λόγια περισσεύουν. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση απ’ όλο το Σώμα. Ψήφισε ομόφωνα και εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη να χειριστεί το θέμα της αποτροπής».

«Το πρώτο που λέει η Εγνατία και πετάει το μπαλάκι στην πολιτεία είναι ότι εγώ υπέγραψα πριν κάποια χρόνια κάποιες συμβάσεις για να κατασκευαστούν τόσοι σταθμοί διοδίων. Αυτό φαίνεται αληθινό και πιστευτό. Το θέμα είναι ότι άλλη ήταν η κατάσταση της χώρας πριν χρόνια και άλλη είναι σήμερα. Άρα εδώ ειδικά χρειάζεται και η παρέμβαση της πολιτείας που να πει ότι στη σημερινή φτωχευμένη Ελλάδα δεν μπορεί να έχουμε ανά τριάντα χιλιόμετρα διόδια. Η Εγνατία ήταν ένα έργο που πλήρωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός και έχει την απαίτηση να το χρησιμοποιεί», σημείωσε και υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μια Εγνατία που έχει προβλήματα τεχνικά, έχει λακκούβες, έχει κακή συντήρηση, δεν έχει φωτισμό πλέον και κοντά σε όλα αυτά προστίθενται ανά τριάντα χιλιόμετρα διόδια».

«Ουσιαστικά δεν θα χρησιμοποιούμε το δρόμο. Θα πηγαίνουμε από παραδρόμους. Ο σχεδιασμός είναι ένα στη Μουσθένη, ένα στην περιοχή του Νέστου, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ακόμα ένα στην Ασπροβάλτα. Μιλάμε για μια τραγική κατάσταση. Απορώ αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις ή που τις πήραν πριν κάποια χρόνια πως τις σχεδίασαν έτσι. Αλλά και σήμερα εμείς δεν επιτρέπεται να ολιγωρούμε. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε όλοι μαζί», παρατήρησε και είπε πως «σε μια δυο μέρες θα είναι στην Αθήνα ο περιφερειάρχης μαζί με το επιτελείο του και εμείς από κοντά, γιατί καλώς ή κακώς είναι θέμα της κυβέρνησης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε και για κινητοποιήσεις αλλά δεν εστίασε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Νομίζω αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: