Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η Δημόσια Διοίκηση δεν ανταποκρίνεται

Για μια δημόσια διοίκηση που δεν ανταποκρίνεται κάνει λόγο ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, σχολιάζοντας τόσο το σενάριο για εγκατάσταση δύο επιπλέον σταθμών διοδίων στον άξονα Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όσο και τη μη υλοποίηση έργων αποστράγγισης στα Τενάγη Φιλίππων.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δυστυχώς η δημόσια διοίκηση δεν ανταποκρίνεται. Πρέπει να ανταποκριθεί γιατί αν θέλουμε η χώρα να βγει κάποτε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Δυστυχώς κάποιοι ακόμη και σήμερα δεν θέλουν να βοηθήσουν».

Όσον αφορά το σενάριο των διοδίων παρατήρησε πως «εμείς, με τον κ. Σιμιτσή την προηγούμενη βδομάδα πήγαμε και είδανε τον νέο πρόεδρο μαζί με τον αντιπρόεδρο της Εγνατίας, ήταν και ο κ. Κελαϊδάκης εκεί. Δυστυχώς μας ενημέρωσαν ότι τα νέα δεν είναι ευχάριστα για μας. Από εκεί και πέρα μας είπαν να αποταθούμε στην Αθήνα γιατί, όπως είπαν, αυτοί είναι ουσιαστικά εκτελεστικά όργανα. Δηλαδή θα τους πουν να κατασκευάσουν τα διόδια της Μουσθένης. Ανέλαβε ο κ. Σιμιτσής να καλέσει τους φορείς του νομού, τους δήμους και όλους τους φορείς, ώστε να έχουμε μια κοινή πρόταση, να κλείσουμε ραντεβού με το υπουργείο, όπως μας παρότρυναν από την Εγνατία για να μπορέσουμε να «κλέψουμε» ότι μπορούμε. Το 2006 μας είπε ο πρόεδρος της Εγνατίας είχαν ψηφίσει με ΦΕΚ 13 διόδια σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού. Σε αυτά τα 13 θέλουν να προσθέσουν άλλα δύο. Το ένα από τα δύο είναι στην περιοχή της Ασπροβάλτας. Εμείς δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση και λένε ότι θα την κάνουν τώρα. Γι’ αυτό και εμείς είπαμε να κινητοποιηθούμε. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το κάνουν για να μας βάλουν στη διαπραγμάτευση, ότι θα γίνει αυτό αν δεν γίνει το άλλο κλπ, γιατί αυτά γίνονται πολλές φορές. Εμείς θέλουμε να αποτρέψουμε και της Μουσθένης. Κάναμε πρόταση με το δήμαρχο Καβάλας να μετακινηθούν προς την Καβάλα, αν μη τι άλλο, ώστε να μπορούμε να έχουμε διεξόδους, αν φτάσουμε στο αρνητικό αποτέλεσμα, για να μπορεί και ο Καβαλιώτης να έχει διεξόδους, και ο Δήμος Παγγαίου να μην κοπεί στη μέση. Περιμένουμε από τον κ. Σιμιτσή να κάνει αυτή τη συνάντηση».

Από την άλλη πλευρά για τα πλημμυρικά φαινόμενα στα Τενάγη ανέφερε πως «εμείς έχουμε μια πρόταση που είχα κάνει στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, τον κ. Οικονομίδη ένα χρόνο πριν. Αλλά μετά είχαμε εκλογές και η χώρα μας υποφέρει και από αυτό. Για να λέμε αλήθειες. Δεν μπορεί να αλλάζουν συνέχεια οι προεδροι και οι διευθυντές των οργανισμών και οι γραμματείς των οργανισμών γιατί αλλάζει η κυβέρνηση. Η κα Μενδώνη, η οποία είναι γενική γραμματέας πολιτισμού εδώ και πέντε χρόνια, νομίζω ότι δουλεύει πολύ καλά και άψογα γιατί γνωρίζει το αντικείμενο, ενώ αν την αλλάζαμε κάθε ενάμισι χρόνο δεν θα το γνώριζε. Όταν αλλάζουν συνέχεια τα πρόσωπα, εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ο κ. Οικονομίδης γνωρίζει το πρόβλημα, το είχαμε θέσει, είχα πάει δύο φορές και τον είχα δει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και αυτό που θα προτείνω είναι να γίνει μια παρέμβαση από το υπουργείο, γιατί οι δύο περιφέρειες και τρεις νομοί είναι δύσκολο να συναποφασίσουν. Πρέπει να γίνει ένα έργο μεγάλο, δημόσιο».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: