Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Π. ΣΙΟΥΦΑΣ: "Όλοι ζητάμε ένα καινούργιο ξεκίνημα"

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίρρηση από κανέναν, ακόμη και από αυτούς που ήταν συνεπείς αυτό το διάστημα. Όλοι ζητάμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και ιδιαίτερα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο», σχολίασε ο Παύλος Σιούφας, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρόταση νόμου που κατέθεσε για διαγραφή καταχωρήσεων στον Τειρεσία.


«Εγώ μίλησα με τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής της Καρδίτσας, και οι άνθρωποι μου εξέφρασαν την πραγματικότητα, που λόγω του επαγγέλματος τη γνωρίζω. Έχω μιλήσει με πολύ κόσμο και γνωρίζω ότι ο Τειρεσίας αποτελεί αυτή τη στιγμή μια μεγάλη πληγή και με τον τρόπο που λειτουργεί κιόλας αλλά και με τον αδιαφανή κατ’ εμέ τρόπο που είναι οργανωμένος και έκρινα ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση στη ρίζα του. Η ρίζα του κακού αυτή την εποχή είναι ο Μάιος του 2010. Και έτσι έκανα μια πρόταση νόμου και είπα ότι όσοι έχουν καταχωρηθεί στον Τειρεσία από τον Μάιο του 2010 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2013, γιατί τότε έκανα την πρόταση, και εφόσον δεν ήταν στο παρελθόν καταχωρημένοι για άλλες δουλειές, θα πρέπει οι εγγραφές αυτές να διαγραφούν παντελώς και να καταστραφούν, να μην γίνεται χρήση τους από κανέναν. Η πρόταση προχώρησε, πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κρίθηκε ότι πιθανόν να φέρει έσοδα στο κράτος, και δεν στοιχίζει τίποτα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίρρηση από κανέναν, ακόμη και από αυτούς που ήταν συνεπείς αυτό το διάστημα. Όλοι ζητάμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και ιδιαίτερα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο», παρατήρησε.

Όπως είπε ο κ. Σιούφας, «πριν κάνω αυτή την πρόταση έχω κάνει και άλλη πρόταση νόμου για το κούρεμα των στεγαστικών δανείων, η οποία πέρασε και αυτή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κρίθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει και περιμένω να δω τι θα γίνει. Είχα κατά νου να ετοιμάσω πρόταση νόμου και για τα επιχειρηματικά, όμως υπάρχει αυτή τη στιγμή στα σκαριά κάποιος νόμος που θα καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, που αναφέρεται και στα στεγαστικά και στα επιχειρηματικά δάνεια. Δεν στοιχίζει τίποτα στο ελληνικό κράτος το κούρεμα που προτείνω εγώ».

Σχετικά με τη φημολογία ότι υπάρχει περίπτωση επιχειρηματικών δανείων που εξαιρούνται, από επιχειρήσεις που ήταν σε ρυθμίσεις, για κάποιο λόγο βγήκαν και δεν θα ενταχθούν εκ νέου, ο κ. Σιούφας είπε πως «αυτές οι προβλέψεις αν θα γίνουν είναι τρίχες. Δεν έχουν κανένα αντικείμενο και κανένα νόημα. Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Δεν μπορεί να έρθει τέτοιο νομοσχέδιο. Θα γίνουν οι αναγκαίες παραστάσεις ακόμα και στον πρωθυπουργό για να αλλάξουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Δεν έχουν κανένα νόημα να γίνουν. Να μην γίνουν χίλιες φορές. Αν συμφώνησαν κάτι τέτοιο με την τρόικα ας μην το φέρουν στη Βουλή, ας το κρατήσουν να μην κάνουν τίποτα. Κοροϊδία στον κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: