Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κόντρα των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ;

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με την υπόθεση της νέας διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένα θέτει προς την ΔΗΜΑΡ Καβάλας ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές μέρες η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της καυτηρίαζε το θέμα της τοποθέτησης της νέας διοίκησης του Οργανισμού.


Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, απευθύνει προς τη ΔΗΜΑΡ τις εξής ερωτήσεις: «α) Η επιθυμητή αξιοκρατία που τόσο γλαφυρά περιγράφεται από τη ΔΗΜΑΡ στο δελτίο τύπου της του 2012 πώς απ’ την ίδια κατέληξε σύμφωνα με την εσωτερική εγκύκλιο του Δ. Χατζησωκράτη σε αριθμητική πράξη του 5+3+2=10; β) Αριθμητική πράξη που την αποδέχεται ανεπιφύλακτα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στο διαμοιρασμό των ιματίων της εξουσίας. Των ιματίων μιας ρακένδυτης κοινωνίας. Πόσος φαρισαϊσμός από πλευράς της ΔΗΜΑΡ μπορεί να γίνει ανεκτός από την κοινωνία που βιώνει καθημερινά τα αδιέξοδά της για τα οποία συνυπεύθυνη είναι η ΔΗΜΑΡ; γ) Γίνεται πια εντελώς ξεκάθαρο πως η ΔΗΜΑΡ για το μόνο που νοιάζεται είναι για το μερίδιό της στη νομή της εξουσίας. Το κοινωνικό ολοκαύτωμα ουδόλως την ενδιαφέρει. Η μηδενική αντίστασή της για την ανθρωποθυσία που βιώνει ο λαός μας γίνεται αντίδραση προς τους κυβερνητικούς της εταίρους, μόνον όταν θίγεται από την αλλαγή σε βάρος της τής αρχικής συμφωνίας της άθλιας συναλλαγής. Παλιοί μας σύντροφοι, με τέτοια τερτίπια ευαγγελίζεστε τον «όμορφο κόσμο, τον ηθικό τον αξιοκρατικά πλασμένο;».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της, προ ημερών ανέφερε πως «στις 16 Αυγούστου του 2012 η Δημοκρατική Αριστερά Καβάλας είχε εκδώσει το ακόλουθο δελτίο Τύπου: Για τις θέσεις στις διοικήσεις των οργανισμών(προέδρων) και μελών Δ.Σ η ΔΗ.ΜΑΡ θα πολιτευτεί κινούμενη στον αντίποδα της πρακτικής που κυριαρχούσε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Η καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων, η κομματοκρατία, οι υποχωρήσεις σε κομματικές είτε συντεχνιακές λογικές, η εξυπηρέτηση ατομικών βλέψεων έναντι του δημοσίου συμφέροντος, η ευνοιοκρατία, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η αδιαφορία για λογοδοσία, η ροπή προς την διαφθορά και τα σκάνδαλα, υπήρξαν γνωρίσματα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και χαρακτήριζαν με ελάχιστες εξαιρέσεις τη διαδικασία επιλογών και τα πρόσωπα που ασκούσαν κυβερνητικά καθήκοντα. Πρέπει να "γυρίσουμε σελίδα" ως προς αυτές τις πρακτικές. Πρέπει να υπάρξει οριστικό διαζύγιο με τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν σε παρόμοιες καταστάσεις. Στη στελέχωση των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό η ΔΗ.ΜΑΡ επιδιώκει να αξιοποιούνται άτομα που τα χαρακτηρίζει πλην της αυτονόητης εργατικότητας, της συνεργασιμότητας και της εντιμότητας, η βαθειά γνώση του αντικειμένου, το οποίο καλούνται να διαχειρίζονται, καθώς και η αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης υπηρεσιών και ανθρώπων. Με δυο λόγια πρέπει να επιλέγονται οι αξιολογότεροι, οι καλύτεροι μέσα από συνθήκες αντικειμενικής αξιολόγησης και πλήρους διαφάνειας. Και υπάρχουν αντικειμενικές διαδικασίες όπου μπορούν να αναδεχθούν οι άριστοι αρκεί να το θελήσει και βέβαια να το τολμήσει η παρούσα κυβέρνηση».

Έτσι υπογράμμιζε πως «οκτώ μήνες αργότερα η οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Καβάλα εκτιμά ότι με την τακτική που επικράτησε μέχρι στιγμής δεν τηρούνται οι διαδικασίες όπως επιθυμούσαμε και πιστεύουμε. Απτό παράδειγμα αποτελούν τα κριτήρια που επικράτησαν κατά τη συγκρότηση νέας διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: