Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η "Νέα ΜΕΡΑ" στην Καβάλα

Τη νέα πολιτική πρωτοβουλία με το όνομα «Νέα ΜΕΡΑ», παρουσίασε χθες στην Καβάλα ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Νίκο Σταυρογιάννη, βουλευτή Φθιώτιδας, τονίζοντας τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα του σχηματισμού και ότι αναζητά στελέχη που θα το πλαισιώσουν σε όλη την Ελλάδα.


Όπως είπε ο κ. Ζώης, «η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕΡΑ), είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε ακριβώς πριν ένα μήνα, ένα κόμμα που ιδρύθηκε μέσα στην κεντρική σιωπή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και θεωρώ ότι αυτή η σιωπή δεν είναι τυχαία. Την ίδια περίπου περίοδο ανακοινώθηκαν δύο άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες στις οποίες δόθηκε χώρος σε κεντρικά δελτία και χρόνος για να εξηγήσουν επακριβώς τι σκέφτονται να κάνουν. Η δική μας προσπάθεια, αν και έχει δύο βουλευτές εν ενεργεία, αν και έχει στελέχη με μακρά πορεία, αν και έχει στελέχη που χαρακτηρίζονται από συνέπεια λόγων και έργων, αν και έχει στελέχη τα οποία έχουν πληρώσει το κόστος της πολιτικής τους επιλογής πηγαίνοντας απέναντι από αυτό που γενικότερα χαρακτηρίζουμε μνημονιακή πολιτική, αυτή λοιπόν η προσπάθεια κατέστη προσπάθεια από μέρους των κεντρικών ΜΜΕ να αποσιωπηθεί με την ελπίδα ότι στην πορεία θα απαξιωθεί. Είμαστε σήμερα εδώ στην αρχή μιας περιοδείας για όλη την τρέχουσα εβδομάδα στην βόρεια Ελλάδα, με πρώτο στόχο να μας γνωρίσουν οι συμπατριώτες μας της βόρειας Ελλάδας».

«Η πολιτική πρωτοβουλία που ακούει συντετμημένα στο όνομα «Νέα ΜΕΡΑ» που σημαίνει Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση, είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από την ανάγκη των καιρών και έρχεται να καλύψει ένα πραγματικό πολιτικό κενό. Δεν είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να καλύψει τις ατομικές φιλοδοξίες και τις προοπτικές καθενός από μας. Εμείς και πολλοί άλλοι που ήδη δραστηριοποιούμαστε, είμαστε μέρος του κόσμου, μέρος του εκλογικού Σώματος που όταν ερωτάται από ποιόν εκπροσωπείται, απαντά παγερά από κανέναν. Με την πρωτοβουλία μας ερχόμαστε να απαντήσουμε πρώτα απ’ όλα στα δικά μας ερωτηματικά. Είμαστε άνθρωποι που δεν εκπροσωπούνται από αυτό το νέο δίδυμο το οποίο φιλοδοξεί να συνεχίσει να κρατά εγκλωβισμένους τους Έλληνες πολίτες και να αναπαλαιώσει μια δήθεν πολωτική, πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της προηγούμενης πολιτικής περιόδου», ανέφερε.

Υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε μεταξύ εκείνων των δύο πολιτικών «στρατοπέδων» τα οποία χωρίζονται οριζόντια από το μνημόνιο. Δεν είμαστε και το έχουμε αποδείξει με το κόστος που έχουμε πληρώσει τις αποφάσεις που έχουμε λάβει με τη στάση πολιτικής και τη στάση ζωής μέχρι τώρα, μεταξύ εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που θεωρούν ότι το μνημόνιο είναι ο μόνος πολιτικός δρόμος που έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της. και δεν είμαστε όχι μόνο λόγω πεποίθησης, αλλά γιατί έχει αποδειχτεί ότι το μνημόνιο ήταν εξαρχής μια λανθασμένη πέρα για πέρα πολιτική. Ένα πρόγραμμα που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, ανακυκλώνει την κρίση, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα επέλυε, και τις συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου τις βλέπει πια και ο πιο φανατικός μνημονιακός οπαδός. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Αν με ρωτάτε αν είμαστε αντιμνημονιακή δύναμη, θα σας έλεγα ευθύς αμέσως ότι ναι είμαστε. Αλλά δεν εκφραζόμαστε από εκείνο το αντιμνημονιακό σκηνικό, το οποίο απλώς αντιπαραθέτει στο μνημονιακό στρατόπεδο μια στείρα αντιπαράθεση».

«Τρία χρόνια μετά δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε απέναντι στα μνημόνια. Πρέπει να λέμε τι ακριβώς προτείνουμε και με ποιο τρόπο βλέπουμε να αντιμετωπίζει η χώρα τις μνημονιακές πολιτικές και με λίγα λόγια, με τι είμαστε έτοιμοι να υποκαταστήσουμε το μνημόνιο και με τι είμαστε έτοιμοι να το αντικαταστήσουμε. Ψάχνουμε σε όλη την Ελλάδα άλλους Έλληνες που μοιράζονται μαζί με μας τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες διαπιστώσεις και θέλουν να μοιραστούν μαζί μας την ανάγκη να συνταχθεί αυτή η εναλλακτική πρόταση. Αναζητούμε και στην Καβάλα τους καλούς Έλληνες που σήμερα παραμένουν βουβοί και αδρανείς, που βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πάνε άλλο αλλά φοβούνται να εμπλακούν σε μια υπόθεση που θεωρείται ότι είναι χαμένη, ή να εμπλακούν σε μια υπόθεση που θεωρούν ότι μπορεί να χάσουν περισσότερα απ’ όσα έχουν να κερδίσουν, γιατί η πολιτική πια είναι μια πολύ βρώμικη υπόθεση», κατέληξε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: