Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μελέτη υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ για την οριστική λύση του προβλήματος στα Τενάγη Φιλίππων

Η τοποθέτηση των απαραίτητων μηχανημάτων για την γρηγορότερη εκτόνωση της κατάστασης στα πλημμυρισμένα Τενάγη Φιλίππων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, των δήμων Παγγαίου και Καβάλας και εκπροσώπων του ΤΟΕΒ Φιλίππων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, «στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μηχανήματα, τα οποία κρίνονται αναγκαία για να εκτονώσουν την κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παράλληλα με την οικονομική συμβολή των δήμων Παγγαίου και Καβάλας. Το πολύ θετικό της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την μελέτη, η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τεναγών. Η μελέτη αυτή, δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης, ότι θα ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων».

Παράλληλα σημείωσε πως «η λεκάνη των Τεναγών είναι πολύ μεγάλη, δεν έγινε κάποια γενναία παρέμβαση όπως θα έπρεπε στο παρελθόν, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, απλά σήμερα τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι πολύ έντονα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αδυνατούν να καλλιεργήσουν τα εδάφη αυτά και να δημιουργηθούν πολλά οικονομικά προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη που ήρθε εδώ άμεσα και την Κυριακή επισκεφθήκαμε την περιοχή των Τεναγών, ενώ σήμερα βρισκόμαστε εδώ να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα. Όπως ακούσατε, οι δήμοι Παγγαίου και Καβάλας, δεσμεύτηκαν να βάλουν κάποια χρήματα και αναμένουμε να συμπορευτούμε και με το Νομό Δράμας, κατόπιν της σύσκεψης που θα ακολουθήσει, ενώ ελπίζουμε οι αγρότες να μπορέσουν να σπείρουν τουλάχιστον τον Ιούνιο. Αύριο το πρωί έχουμε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση και να θέσουμε το πρόβλημα, που αφορά στις αποζημιώσεις των Τεναγών. Χθες το απόγευμα, επικοινώνησα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέσω της επαφής με τον κο Σταϊκούρα, πιθανότατα θα δοθεί οικονομική βοήθεια που έχει σχέση με την άμεση επέμβαση στα Τενάγη».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: