Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Για «σφαγιασμό του κατώτατου μισθού» κάνει λόγο το ΚΚΕ

Για «σφαγιασμό του κατώτατου μισθού» και «κατάργηση συλλογικών συμβάσεων», κατ’ εντολή των μνημονίων που εφαρμόζονται στη χώρα, κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.


Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η σημερινή δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν έχει λόγο ύπαρξης, επιβεβαιώνει ότι ο σφαγιασμός του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα και τα μνημόνια υλοποιούνται κατ' απαίτηση των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών. Οι μεγαλοεργοδότες εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για εργασία, το φόβο της ανεργίας που γεννά το δικό τους σύστημα και εκβιάζουν για υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μισθούς και μεροκάματα πείνας».

Μάλιστα το ΚΚΕ καταλογίζει και ευθύνες στη ΓΣΕΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Τεράστιες ευθύνες έχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τα κόμματα και οι πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στη συντριβή των εργατικών κατακτήσεων και σε πάμφθηνους εργαζόμενους».

«Η εργατική τάξη χρειάζεται να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις με οργανωμένο ταξικό αγώνα. Να παλέψει για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος χωρίς σύμβαση. Να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες διαχωρισμού των εργαζομένων, οι εκβιασμοί που τους καλούν να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της τζάμπα εργασίας. Όλοι για έναν και ένας για όλους για να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν», καταλήγει απευθύνοντας κάλεσμα στην εργατική τάξη να απαντήσει σε όλες αυτές τις προκλήσεις και να μην μείνει αμέτοχη στις εξελίξεις.


(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")



Δεν υπάρχουν σχόλια: