Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Θέλουν να μας τα πάρουν όλα"

«Πιστεύει κανένας ότι αν δεν κάνουμε αντίσταση θα κερδίσουμε τίποτα; Μέρα με τη μέρα θέλουν να μας τα πάρουν όλα», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας πως «έχω εκνευριστεί με όλη αυτή την υποκρισία κάποιων, που ενώ έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος την ξέρει πια την αλήθεια, είναι συνεργάτες των δοσίλογων».


Όπως είπε, «εκεί που λέγαμε για τους επίορκους, εκεί έρχεται η ΔΗΜΑΡ και με μια διάταξη κάνει την προσπάθεια της κυβέρνησης, να χαρακτηριστούν οι επίορκοι ότι καλώς όσοι έπαιρναν ένα φακελάκι, νόμιμο είναι και δεν πρέπει να διωχθούν, κάνει τη δουλειά της κυβέρνησης, για όσους έλεγαν ότι δεν κάνει τίποτα ο Κουβέλης. Υπάρχει ένα ζήτημα όμως. Όσοι δηλαδή θα πάνε στα δικαστήρια και θα πουν ότι μέχρι σήμερα έχουν προβλήματα, δυστυχώς δεν θα συνιστά δωροδοκία αυτή η χρηματική συναλλαγή», και είπε ότι «έχω εκνευριστεί με όλη αυτή την υποκρισία κάποιων, που ενώ έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος την ξέρει πια την αλήθεια, είναι συνεργάτες των δοσίλογων. Δεν νιώθουμε όλοι εμείς καλά, και αυτοί που θέλουν να δηλώνουν ότι είναι δήθεν προοδευτικοί, δήθεν είναι κοινωνικά ευαίσθητοι – έλεγε ο Κουβέλης ότι θα τσαντιστεί, θα παραιτηθεί αν περάσει το χαράτσι, αν απολυθεί έστω και ένας υπάλληλος - και όταν γίνονται έτσι πραγματικά καταγέλαστοι, λέει κανένας ρε παιδιά μήπως όλοι αυτοί ήταν μέσα στο σύστημα όλα αυτά τα χρόνια και απλά φόραγαν ένα άλλο ρούχο για να μας κοροϊδεύουν; Και να τώρα που το σύστημα τους έχει ανάγκη, τώρα που οι ξένες δυνάμεις τους έχουν ανάγκη, νάτοι με τι προθυμία και καμάρι πηγαίνουν να γίνουν συνεργάτες, να γίνουν και αυτοί υποτελείς αυτής της κατάστασης. Και το λέω γιατί τελείωσε το καλαμπούρι των επίορκων. Ακούγαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ από τα κανάλια της διαπλοκής για τους επίορκους. Τώρα λοιπόν που τελείωσε το καλαμπούρι και βλέπουν ότι δεν είναι θέμα οι επίορκοι, πάνε να σώσουν τους επίορκους που είναι οι δικοί τους, γιατί με αυτούς έκλεβαν τα λεφτά, και τώρα μένει να πάνε στο εκτελεστικό απόσπασμα οι τίμιοι άνθρωποι, οι οικογενειάρχες, οι πολύτεκνοι κλπ».

Κι άλλη περίεργη διάταξη

«Έρχεται τώρα λοιπόν την επόμενη βδομάδα άλλο ένα, μια διάταξη που λέει ότι όσοι έχουν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ακόμα και αν βγήκαν αποφάσεις δικαστηρίων για πρόστιμο, αυτοί, με τη νέα διάταξη απαλλάσσονται, δεν θα πάνε φυλακή, και αν δώσουν 10% θα είναι καλά. Αλλά ο εμποράκος της Καβάλας, ο βιοτέχνης, ο μικρομεσαίος που λέει παιδιά δεν έχω να πληρώσω το ΤΕΒΕ και τη δόση, κάντε μου μια διευκόλυνση, λένε «δεν με αφήνει η τρόικα, θέλει το κεφάλι σου τώρα». Και εμείς καθόμαστε τώρα. Πιστεύει κανένας ότι αν δεν κάνουμε αντίσταση θα κερδίσουμε τίποτα; Μέρα με τη μέρα θέλουν να μας τα πάρουν όλα», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος.

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Νικολόπουλος παρατήρησε: «Εγώ εκλέγομαι βουλευτής από το 1989. Κάθε χρόνο, 3-4 φορές, φέρνω τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στη Βουλή με όλους τους πρωθυπουργούς. Μου δίνουν κάθε χρόνο την ίδια απάντηση, την βγάζουν από το ψυγείο, την βγάζουν φωτοτυπία και μου την προσφέρουν. Εδώ οι άνθρωποι έχουν καταλάβει, γιατί παίρνουν τις δημοσκοπήσεις, ότι εμείς μασάμε κουτόχορτο, και κάνουν λοιπόν τον μάγκα και τον γενναίο, και βλέπεις στις εφημερίδες και στα κανάλια τι είπε ο Αβραμόπουλος. Τι είπε; Αυτό που μου είχε απαντήσει ο Γιώργης ο Παπανδρέου. Ο Γιώργης ο Παπανδρέου μου είχε δώσει την ίδια απάντηση αυτολεξεί την ίδια απάντηση. Μα είναι δυνατόν; Χθες η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε τέσσερις σελίδες και είχε μάλιστα με τις εκθέσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με Αρεοπαγίτες, ιστορικούς που οι πάντες τεκμηρίωναν απολύτως το πώς πρέπει να κινηθούμε στη διεκδίκηση μας. Και σήμερα μας λένε πως το έστειλαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, «χέσε ψηλά κι αγνάντευε» για να τους πουν δήθεν πως θα το κάνουμε. Στο θεό που πιστεύετε. Θεωρώ ότι είναι κοροϊδία για να κάνουμε και εμείς τα παλικαράκια. Αλλά όταν ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα δεν της είπαμε ότι «κυρία Μέρκελ, άκουσε να δεις μας χρωστάς κι εσύ, και αν εσύ μας λες ότι επειδή χρωστάμε πρέπει να καθόμαστε στα γόνατα, για σκύψε κι εσύ κυρία Άγκελα, για κάτσε και συ στα γόνατα γιατί μας χρωστάς τόσα χρόνια». Πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: