Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μοιράστηκε τη χαρά του με τους δημοσιογράφους ο Γ. Καλαντζής

Στην μεγάλη ευθύνη που έχει η θέση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής στην οποία εκλέχτηκε, αλλά και στα ανοιχτά ζητήματα της Καβάλας, τα οποία συνεχίζει να διεκδικεί και για τα οποία συνεχίζει να παλεύει, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καλαντζής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.


Όπως είπε, από χθες ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που όπως είπε, για πρώτη φορά επέλεξε Καβαλιώτη πολιτικό για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Χαρακτήρισε «ιδιαίτερη τιμή» για τον ίδιο και για την καβάλα την εκλογή του και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συναδέλφους του βουλευτές. Παράλληλα έκανε μια αναδρομή λέγοντας πως τέσσερις αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, οι τρεις από τους οποίους διετέλεσαν πρωθυπουργοί, τον τίμησαν «με σοβαρές και τιμητικές θέσεις». Πρώτος, όπως είπε, ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που τον επέλεξε για νομάρχη Φθιώτιδας, ενώ στη συνέχεια ο Μιλτιάδης Έβερτ τον επέλεξε για γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Κατόπιν ο Κώστας Καραμανλής τον επέλεξε για υπουργό και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς τον επέλεξε για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Είπε ότι είχε καιρό να βρεθεί στην Καβάλα γιατί «η συμμετοχή στην προανακριτική επιτροπή μου στερεί αυτή τη χαρά να βρεθώ εδώ». Όπως είπε, σε λίγο καιρό ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και θα δοθεί το πόρισμα στην Βουλή για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες που θα υπάρξουν.

Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εκλογή του ως αντιπρόεδρος της Βουλής, γιατί μέσα στις αρμοδιότητές του είναι και ο έλεγχος των πόθεν έσχες των πολιτικών αλλά και των οικονομικών των κομμάτων. Είναι «μεγάλη ευθύνη», σημείωσε.

Για τα θέματα της Καβάλας επανέλαβε την ανάγκη για εξίσωση των κινήτρων στις επιχειρήσεις της Καβάλας και της Δράμας με αυτά της Θράκης, όπως είναι το 12%, τα κίνητρα βιωσιμότητας κλπ. Είπε πως «είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε τη χαρά να το έχουμε», μιλώντας για την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας.

Μάλιστα σχολιάζοντας τη δήλωση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, ότι το 12% δεν είναι άμεση προτεραιότητα, είπε πως «αφού το παίρνει η Θράκη γιατί να είναι στις άμεσες προτεραιότητες; Ο κ. Γιαννακίδης υποστηρίζει το συμφέρον του νομού που τον εξέλεξε».

Για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε σε δύο μεγάλα έργα που χαρακτήρισε μοχλό ανάπτυξης, και μίλησε για το λιμάνι και τη σιδηροδρομική σύνδεση , αλλά και για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, σημειώνοντας πως ο τουρισμός είναι η μεγάλη βιομηχανία για την περιοχή.

Αναφερόμενος στη ΒΦΛ είπε πως «το λύσαμε το πρόβλημα για το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον» και μίλησε για συμφωνία που επετεύχθη μετά από πολύ κόπο. Αναφερόμενος στα πετρέλαια, είπε «τέλος καλό, όλα καλά» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «προσπάθεια συνεννόησης» που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναφερόμενος στον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά «εύχομαι στον επικείμενο ανασχηματισμό να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «το παιδί για να φάει πρέπει να κλάψει», λέγοντας πως «δεν φτάνει να είμαστε εκεί αλλά να είμαστε και διεκδικητικοί, πρέπει να φωνάζουμε». Τόνισε δε πως «όχι επειδή είμαστε σε αυτές τις θέσεις να μην μιλάμε», και πως «εγώ δεν περιμένω να κλείσω ραντεβού. Εγώ πάω και λέω πως ήρθα».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των διοδίων είπε πως έγιναν όταν «φτάσαμε προ τετελεσμένων. Το ξέραμε ότι θα έρθουν. Τελευταία στιγμή ξεσηκωθήκαμε».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: