Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΧ. ΜΕΓΑΣ: "η κυβέρνηση αυτή και ο Σαμαράς δεν έχουν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία που υπήρχε μέχρι χθες"

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και τις αρχές της εξέφρασε ο Αχιλλέας Μέγας, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, γιατί, όπως ανέφερε ο ίδιος, εξέφραζε ελεύθερα την άποψή του τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη λειτουργία του νομαρχιακού κομματικού οργάνου.


«Υποτίθεται με διέγραψαν λόγω απουσιών. Εγώ τις τελευταίες φορές που είχα πάει, ήταν δύο – τρία άτομα και φύγαμε γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Από ένα σημείο και μετά έπαψα να πηγαίνω και το έκανα αυτό συνειδητά γιατί δεν είχε πλέον κανένα νόημα. Μου είχαν στείλει πρόσκληση για κοπή πίτας κλπ την στιγμή που η Καβάλα είχε του κόσμου τα προβλήματα. Ήταν ανοιχτό το θέμα των πετρελαίων, είχαν έξι μήνες οι άνθρωποι να πληρωθούν, τα λιπάσματα είχαν τα δικά τους προβλήματα και αυτοί απλήρωτοι, οι επιχειρήσεις έχουν τεράστια προβλήματα, τα δάνεια με τις εγγυήσεις του Δημοσίου, υπάρχουν εκατοντάδες θέματα του τόπου μας και εμείς αντί να ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα, ασχολούμαστε περί ανέμων και υδάτων», ανέφερε.

Όπως είπε, «από παλιά δεν έλεγα ότι η τοπική ΝΔ δεν ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών του νομού Καβάλας και της περιοχής; Είδατε καμία ανακοίνωση, καμία καταγγελία, καμία διαμαρτυρία, καμία πρόταση; Και σήμερα, βλέπετε σε τι κατάσταση είμαστε όλοι μας, και αντί να ασχολούνται με αυτά, ασχολούνται με τις διαγραφές. Βλέπετε ότι υπάρχει μια υφέρπουσα πολιτική, όποιος μιλάει, όποιος διαφωνεί, όποιος έχει αντίθετη άποψη είτε εσωκομματικά, είτε κοινωνικά, είτε από οποιοδήποτε χώρο επιχειρείται να φιμωθεί. Πιστεύω ότι υπάρχει γενική κατευθυντήρια γραμμή, όμως υπάρχουν και εδώ πρόθυμοι μιμητές. Από παλιά εγώ είχα μια διαφορετική νοοτροπία, μια διαφορετική άποψη, μια διαφορετική κοσμοθεωρία. Εγώ πίστευα ότι οι πολίτες που συμμετέχουν σε ένα κόμμα, σε ένα πολιτικό οργανισμό, να μην διστάζουν να πιέσουν την Αθήνα, να διαφωνήσουν, να μεταφέρουν την πραγματικότητα και το κλίμα που υπάρχει, και αν χρειαστεί να εξεγερθούν και εναντίον των πολιτικών από την Αθήνα, που βλάπτουν τα συμφέροντα του λαού, της κοινωνίας και του κόμματος. Το κακό είναι ότι κάνουν και ζημιά στον τόπο, γιατί αν μετέφεραν την οργή που υπάρχει στον κόσμο, την πραγματική κατάσταση που υπάρχει, στα κεντρικά της ΝΔ, και αυτοί θα ήταν συμμαζευμένοι. Όταν όμως τους παίρνουν τηλέφωνο τους λένε, α μην ακούτε τι λένε, ο κόσμος είναι μαζί μας, δεν αντιδρά. Με αυτό τον τρόπο βλάπτουν και τη χώρα και το ίδιο τους το κόμμα».

«Με διέγραψαν από τη ΝΟΔΕ λόγω απουσιών. Δεν είχαν το θάρρος, κατά την άποψή μου, να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή με διέγραψαν γι’ αυτά που κατά καιρούς έχω πει. Ότι δηλαδή είμαι εναντίον του μνημονίου, πίστεψα στον Αντώνη Σαμαρά και διαψεύστηκα, άλλα έλεγε προεκλογικά άλλα έλεγε μετεκλογικά, αυτή είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Όσο και να θέλουμε να την κρύψουμε, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Βλέπουμε μια πολιτική που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα όταν αυξάνεται η ανεργία, όταν ο συνταξιούχος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του, όταν υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, όταν δεν υπάρχει ίχνος κοινωνικής πολιτικής που να προστατεύει στοιχειωδώς τις ασθενείς τάξεις, όταν βλέπουμε με μια λίστα Λαγκάρντ να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα κλπ. Ο κόσμος ψήφισε για να φύγει το ΠΑΣΟΚ, να φύγουν αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα, και μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση και αύριο μεθαύριο με τον ανασχηματισμό θα παίρνουν πάλι τα υπουργεία, πάλι τις θέσεις τους. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση αυτή και ο Σαμαράς δεν έχουν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία που υπήρχε μέχρι χθες. Εγώ πίστεψα στον πατριωτικό χαρακτήρα που έδειχνε να έχει ο Σαμαράς και μετά βλέπω έναν άλλο Σαμαρά», ανέφερε.

«Ουσιαστικά και πολιτικά και ψυχικά είμαι μακριά από τη ΝΔ, διότι διαφωνώ ριζικά με την πολιτική που ακολουθεί. Όπως όλοι οι πολίτες έτσι κι εγώ προβληματίζομαι για το τι μέλλει γενέσθαι. Αυτό που βλέπω σαν λύση στο μέλλον είναι δύο δρόμοι. Ο ένας είναι της βίας που θα έχει άσχημες καταστάσεις και βίαιες αλλαγές, και ο άλλος δρόμος είναι να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή έξω από το πολιτικό κατεστημένο που υπάρχει μέχρι σήμερα. Έξω από τα παραδοσιακά κόμματα. Μέσα από καινούργια κόμματα, με νέους ανθρώπους που δεν θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μέγας.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: