Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση μελών ΔΣ ΔΕΥΑ Παγγαίου

Τις δικές τους θέσεις που κατέθεσαν στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Παγγαίου, έδωσαν στη δημοσιότητα τρία μέλη και συγκεκριμένα οι Κώστας Παπαμερής, Φίλιππος Αναστασιάδης και Χρήστος Μποσμπότης, με αφορμή το μείζον θέμα της απαγόρευσης κατανάλωσης νερού ως πόσιμο στους οικισμούς της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστοφόρου.


Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «εμείς οι παρακάτω σύμβουλοι της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου μετά την ανακοίνωση της διεύθυνσης υγιεινής της Π.Ε. Καβάλας για απαγόρευση χρήσης πόσιμου νερού στους οικισμούς Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγίου Χριστοφόρου, σήμερα (σ.σ. προχθές) στις 8:30 το πρωί ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. πράγμα που δέχτηκε η διοίκηση και συγκάλεσε συνεδρίαση για τις 12:30 μ.μ. της ίδιας μέρας. Στην συνεδρίαση καταρχάς δηλώσαμε την αγανάκτηση μας για την ελλιπή ενημέρωση γιατί κατά το χρονικό διάστημα από 27-9-2012 μέχρι σήμερα, περίοδο κατά την οποία υπήρχαν επαφές, διαβουλεύσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και αποτελέσματα χημικών αναλύσεων με υπέρβαση των παραμετρικών τιμών του αρσενικού, με την Διεύθυνση Υγειας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ εκ μέρους του προεδρείου και των υπηρεσιακών παραγόντων. Τέτοιες πρακτικές μειώνουν εμάς σαν μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και καταρρακώνουν το κύρος της ίδιας της εταιρίας».

Όπως υπογραμμίζουν, «κατόπιν διαφωνήσαμε πλήρως με το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Δημάρχου και όχι η Δ.Ε.Υ.Α.Π. Στη συνέχεια ζητήσαμε την πλήρη υλοποίηση της απόφασης της Π.Ε. Καβάλας με την έκδοση ανακοίνωσης που να προτρέπει τους δημότες στη μη χρήση του πόσιμου νερού, πράγμα που έγινε ομόφωνα δεκτό. Κατόπιν τούτου περιμένουμε άμεσα το προεδρείο της Δ.Ε.Υ.Α. να προβεί στην εν λόγω ανακοίνωση προς τους δημότες. Επίσης ζητήσαμε την διανομή από την Δ.Ε.Υ.Α.Π. δωρεάν εμφιαλωμένου νερού προς τους δημότες των παραπάνω οικισμών πράγμα που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία. Ελπίζουμε η συνεργασία ης Δ.Ε.Υ.Α.Π. με την Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Καβάλας, σύντομα να οδηγήσει σε λύση του προβλήματος και άρση της απαγόρευσης χρήσης του πόσιμου νερού».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: