Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ: "Αδικεί τον εαυτό του"

«Αδικεί τον εαυτό του» είπε για τον Αχιλλέα Μέγα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ευθυμιάδης, όσον αφορά την υπόθεση της έκπτωσης του πρώτου από το αξίωμα του μέλους της ΝΟΔΕ, λόγω συνεχόμενων απουσιών για τις οποίες δεν προσήλθε να δώσει μια εξήγηση.


Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, «ο κ. Μέγας εξέπεσε από το αξίωμα του μέλους της ΝΟΔΕ. Ο λόγος είναι ότι απουσίαζε επί σειρά συνεδριάσεων με αποτέλεσμα, όχι μόνο ο ίδιος αλλά και άλλοι που απουσίαζαν εξεπέμφθησαν το ίδιο. Είναι συνολικά τρεις. Ο κ. Μέγας, ο κ. Κατσώνης και ο κ. Τσαλίκης. Είναι εφαρμογή του κανονισμού περιφερειακής οργάνωσης». Όπως εξήγησε η έκπτωση «επέρχεται όταν κάποιο μέλος απουσιάσει σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις ή σε έξι συνολικά συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Βέβαια απουσιάζουν και άλλοι, πολλές φορές αλλά έχουν λόγους υγείας, έχουν μικρά παιδιά που είναι άρρωστα και μας ενημερώνουν. Εδώ δεν έγινε καμία ενημέρωση. Αυτό έγινε για μεγάλο διάστημα. Τους καλέσαμε βάσει του κανονισμού να προσέλθουν την Τρίτη να δώσουν κάποιες ας πούμε εξηγήσεις. Δεν ήρθαν. Κατόπιν τούτου προχωρήσαμε στην εφαρμογή του κανονισμού. Ατυχώς βέβαια, κανείς δεν ήθελε να γίνει αυτό, αλλά πρέπει να δουλέψουν τα όργανα. Το θέμα είναι ότι δεν ήρθαν, που σήμαινε ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Από το Σεπτέμβριο έχουμε να κάνουμε απαρτία, είναι δραματικό, δεν γίνεται. Πρέπει να δουλέψει το όργανο. Ο καθένας οφείλει να έρχεται και αν γίνεται ή όχι η συνεδρίαση, αυτό είναι αποτέλεσμα κανονισμού και αριθμών».

Για το ότι ο κ. Μέγας είπε πως η ΝΟΔΕ δεν πήρε θέση για κανένα πρόβλημα της Καβάλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σχολίασε πως «και πάλι αδικεί τον εαυτό του. ως συνήθως υπερβολικός, και αυτή τη φορά αδικεί τον εαυτό του. Αυτό έχω να πω. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Αν διαφωνεί να έχει το θάρρος να ξεκαθαρίσει τη θέση του με την ΝΔ. Εμένα ποτέ δεν μου είπε ότι διαφωνεί. Πανεπιστήμιο τελείωσε, τα ελληνικά ξέρει, ας ξεκαθαρίσει τη θέση του με τις έννοιες της ελληνικής γλώσσας».

Τόνισε μάλιστα πως «επειδή κανείς δεν χρειάζεται εδώ να βγει στην πλατεία και να φωνάζει τι κάνει, σας λέω ότι ως κομματικός μηχανισμός, όταν πιστεύουμε ότι κάτι πρέπει να το κάνουμε το κάνουμε. Και για το ρεύμα κάναμε και μια και δύο και τρεις παρεμβάσεις. Δεν χρειαζόταν αυτό να το ανακοινώσουμε στα ΜΜΕ. Έτσι κρίνουμε. Το κόμμα λειτουργεί με κάποιους μηχανισμούς. Λειτουργούμε με σοβαρό τρόπο προσπαθώντας να είμαστε χρήσιμοι».

«Η κυβέρνηση πράγματι είναι σε αδυναμία, και αυτό έχει σχέση ότι από το 2010 είμαστε στη μέγγενη ενός μνημονίου. Ο καθένας προσπαθεί να απομακρύνει αυτή τη μέγγενη με τον τρόπο του. εμείς θέλουμε να προχωρήσει η πολιτική αυτής της συγκυβέρνησης, που δεν είναι αποκλειστική κυβέρνηση της ΝΔ, οπότε κάποια άλλα πράγματα θα επιδιώκονταν. Θέλουμε να προχωρήσουν οι προσπάθειες αυτής της συγκυβέρνησης. Σε αυτή την περίοδο που πολλά επαναστατικά ακούγονται, η επανάσταση πάει κι έρχεται, εμείς προτιμούμε άλλου είδους επικοινωνία. Επικοινωνία με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης όπως είναι οι υπουργοί. Η παρέμβαση γίνεται για να αντιλαμβάνονται τα όργανα πως είναι σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας, η κοινωνική αντίδραση, έτσι ώστε αν μπορούν να διορθώσουν κάτι. Δεν γίνεται για να ρίξουμε την κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι πολλά δεν έγιναν, αλλά και κάποια άλλα από εκείνα που ζητήσαμε δρομολογήθηκαν», ανέφερε κλείνοντας..

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: