Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Νότης Μαριάς: «Να παραπεμφθεί η τρόικα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα»

Ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο και την επιτήρηση της τρόικας από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα μετά από παρέμβαση του Νότη Μαριά.

Μιλώντας σήμερα 6/11/2013 κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζήτησε να τεθεί η δράση της τρόικας υπό την επιτήρηση και τον έλεγχο των θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι σύμφωνα με το ψήφισμα 1884/2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η λιτότητα αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα και επομένως οδηγεί σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην Ελλάδα συνέχισε ο Νότης Μαριάς η τρόικα με τη συναίνεση των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων επέβαλε το Μνημόνιο που κατέστρεψε την Ελληνική Οικονομία, και φτωχοποίησε τον Ελληνικό λαό.

Έτσι παρότι η Ελλάδα πήρε ως δάνεια 210 δις ευρώ κατά τη διάρκεια της μνημονιακής εποχής εντούτοις έστειλε στην ανεργία 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και οδήγησε κάτω από το όριο της φτώχιας πάνω από το 35% του Ελληνικού πληθυσμού δημιουργώντας έτσι μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Επομένως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς η δράση της τρόικας με τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε παραβιάζει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης για έλεγχο, επιτήρηση και λήψη μέτρων εναντίον της.

Αυτό σημαίνει συνέχισε ο Νότης Μαριάς έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όχι μόνο ως θεσμών αλλά και έλεγχο των υπαλλήλων τους και των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Και αυτό προϋποθέτει κατά το Νότη Μαριά την άρση της ασυλίας του Τόμσεν και της παρέας του που με την ανάλγητη, αντικοινωνική και προκλητική τους συμπεριφορά και δράση παραβιάζουν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Απαντώντας στην παρέμβαση του Νότη Μαριά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Christopher CHOPE αποδέχθηκε θετικά την πρόταση του Νότη Μαριά και επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδίως κατά την υιοθέτηση σχετικών ψηφισμάτων.

Μάλιστα παρότρυνε τον Νότη Μαριά να καταθέσει σχετική τροπολογία για το ζήτημα αυτό και να λάβει το λόγο για να υποστηρίξει την πρότασή του αυτή κατά την προσεχή Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τον προσεχή Ιανουάριο (27-31/1/2014).

Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαρίας κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καταγγείλει επανειλημμένα την τρόικα για την παράνομη δράση της στην Ελλάδα.

Οψόμεθα λοιπόν εις Στρασβούργον τον «προσεχή Ιανουάριο» δήλωσε ο Νότης Μαριάς μετά την θετική απάντηση του Christopher CHOPE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: