Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση Τούρκων δημοσιογράφων



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ σας καλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση Τούρκων δημοσιογράφων, την οποία υποστηρίζει ως πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).

Κορυφαίο αίτημα της εκστρατείας είναι να αναθεωρηθούν επειγόντως οι αποφάσεις με τις οποίες πριν από λίγες ημέρες η τουρκική Δικαιοσύνη επέβαλε σε τέσσερις δημοσιογράφους ποινές φυλάκισης συνολικά 3.000 ετών, κάνοντας χρήση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.  Η κραυγαλέα αυτή περίπτωση, όμως, δεν είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο σε μια μακρά και συστηματική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας που η  κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί εχθρική. Θύματα της επίθεσης αυτής είναι 59 Τούρκοι δημοσιογράφοι, που βρίσκονται φυλακισμένοι, οι περισσότεροι ως τρομοκράτες, επειδή απλώς έκαναν τη δουλειά τους.


Η υπογραφή σας είναι σημαντική για την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους: http://www.avaaz.org/en/petition/Justice_for_Journalists_in_Turkey/?copy

Δεν υπάρχουν σχόλια: