Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εθιμοτυπική επίσκεψη Τούρκων εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS

Στο πλαίσιο της δράσης  “ICT Integration in Primary Education” («Ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»), που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Comenius – Συμπράξεις (“Comenius Regio”), εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Τραπεζούντας επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά για μία εθιμοτυπική γνωριμία των Τούρκων εκπαιδευτικών με τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος.
Ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κουράκος και ο συνεργάτης του έργου κ. Κώστας Βλαστάρης παρουσίασαν τους Τούρκους συνεργάτες και ενημέρωσαν για τους στόχους του έργου, που αφορούν στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με έμφαση στη διδασκαλία καινοτόμων μαθημάτων επιχειρηματικότητας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αγωγής υγείας. Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν το 2ο και το 10ο δημοτικά σχολεία της Καβάλας. Στο επιστημονικό τμήμα του έργου, οι Έλληνες εταίροι συνεργάζονται και με ερευνητές του ΤΕΙ Καβάλας.
Ο κ. Γρανάς καλωσόρισε τους Τούρκους επισκέπτες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην περιοχή μας. Τόνισε ότι το ζήτημα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα είναι στις προτεραιότητες και της Ελλάδας, αλλά με κατεύθυνση προς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αντίστοιχα, ο κ. Γερομάρκος καλωσόρισε με τη σειρά του τους παριστάμενους και επισήμανε την ανάγκη να προωθηθεί πιλοτικά η ιδέα αυτή στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στην πρώτη τάξη του γυμνασίου και ανέφερε πως είναι στη διάθεση των εταίρων να υποστηρίξει τις πιλοτικές εφαρμογές σε σχολεία της Καβάλας.
Και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ξεχώρισαν την έντονη παρουσία Τούρκων επισκεπτών τους τελευταίες μήνες στην περιοχή μας. Ο κ. Γρανάς δήλωσε ότι «έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε πολλούς επισκέπτες από τις περιοχές σας, την Σαμψούντα και την Τραπεζούντα, που διατηρούν συναισθηματικούς δεσμούς με την περιοχή μας», ενώ ο κ. Γερομάρκος τόνισε μεταξύ άλλων πως «εσείς είστε οι καλύτεροι διαφημιστές μας και εμείς οι καλύτεροι διαφημιστές σας. Έχουμε περισσότερα κοινά από το παρελθόν μας παρά διαφορές και τώρα είναι εποχή αυτά να τα αναδείξουμε. Εξάλλου, τα παιδιά είναι πολύ πιο ώριμα πια να δεχτούν τέτοιες καινοτομίες, αφού κατανοούν τον σύγχρονο κόσμο καλύτερα από τους ενήλικες».
Κλείνοντας τη συνάντηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο σε όλους τους Τούρκους εκπαιδευτικούς έναν πολυτελή τόμο στα αγγλικά για την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας. Αντίστοιχα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης της Τραπεζούντας Tamer KIRBAÇ προσέφερε στον κ. Γρανά ως δώρο ένα παραδοσιακό σερβίτσιο κατασκευασμένο από τεχνίτες της Τραπεζούντας, λέγοντας τα εξής: «Μεταφέρουμε στην Καβάλα μήνυμα ειρήνης και φιλίας και επιστρέφουμε στην Τραπεζούντα μήνυμα αδελφοσύνης και συνεργασίας».

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: