Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητικότητα στον τύμβο της Αμφίπολης – Φημολογία για ανακάλυψη δύο επιγραφών

Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή της Αμφίπολης, καθώς ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο μετά τις 12 το μεσημέρι και απέκλεισαν την περιοχή από τους πολίτες.



Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά με άνδρες της ΟΠΚΕ με όπλα να φυλάνε την είσοδο, ενώ οι αστυνομικοί κρατούν τους πολίτες σε απόσταση 800 μέτρων από τις ανασκαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τάφο βρέθηκαν δύο πλάκες, στις οποίες υπάρχουν δύο επιγραφές που ίσως να αποκαλύπτουν την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται μέσα στον τύμβο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών στον τύμβο εντοπίστηκαν και τρία τμήματα επιστυλίου με έντονα χρώματα (μαύρο - μπλέ), τα οποία οι αρχαιολόγοι τα μετέφεραν στο μουσείο της Αμφίπολης, προκειμένου να συντηρηθούν. Εκεί έχουν μεταφερθεί και οι δύο επιγραφές, όπως αναφέρει ο ιστότοπος xronometro.com, προκειμένου να διαβαστούν.

Αυτή τη στιγμή η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετούν τα ευρήματα. Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις.

(Πηγή: topontiki.gr)
(Πηγή φωτογραφιών: seleo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: