Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδρομές στην Αμφίπολη ξεκινούν τουριστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης

Tο τεράστιο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τον μακεδονικό τάφο που «αποκαλύπτεται» στην Αμφίπολη των Σερρών, φαίνεται ότι ανάγκασε ταξιδιωτικούς πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη να εντάξουν στο πρόγραμμά τους και τη συγκεκριμένη περιοχή.  Πρακτορεία έχουν αρχίσει να οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές στον λόφο Καστά και το κοινό ανταποκρίνεται .

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία, το Zorpidis Travel ξεκινά ημερήσιες εκδρομές προς τον τύμβο της Αμφίπολης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου. Θα γίνεται ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφιπόλεως  ενώ οι εκδρομείς θα μπορούν να επισκεφθούν τον μακεδονικό τάφο , στο χώρο που επιτρέπουν οι αρχαιολογικές υπηρεσίες που επιβλέπουν την ανασκαφή. Το κόστος της εκδρομής είναι 15 ευρώ και εκτός από την Αμφίπολη, η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στην Καβάλα και στους Φιλίππους.

Το λεωφορείο θα αναχωρεί στις 08.00 π.μ. Οι υπόλοιπες εκδρομές προς τον μακεδονικό τάφο που είναι προγραμματισμένες για τον μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο είναι : Κυριακή 14/9 :Αμφίπολη (Μουσείο) - Καβάλα - Φίλιπποι Κυριακή 21/9 Αμφίπολη (Μουσείο) - Δράμα - Καβάλα Κυριακή 28/9 Αμφίπολη (Μουσείο) - Δράμα Καβάλα Κυριακή 5/10 Δράμα Αμφίπολη (Μουσείο) - Νευροκόπι Σάββατο 11/10 Αμφίπολη (Μουσείο) - Δράμα - Νευροκόπι Κυριακή 26/10 Δράμα - Αμφίπολη (Μουσείο) - Νευροκόπι Τρίτη 28/10 Αμφίπολη (Μουσείο) - Καβάλα - Φίλιπποι

(Πηγή: www.thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: