Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: «Από ανάγκη η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής»

«Η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής έγινε εξ ανάγκης και όχι από επιλογή, η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε αδιέξοδα και προκάλεσε καθολική αντίδραση σε αυτήν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας του για τον τουρισμό στο ΕΒΕΑ,  σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα, όχι από τους 151 βουλευτές αλλά από 180, δεν ζητά να ψηφίσουν μόνο Πρόεδρο αλλά και τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για τη διεξαγωγή εκλογών.

«Στις εκλογές θα βρεθούν αντιμέτωπα δύο ξεκάθαρα εναλλακτικά πολιτικά σχέδια, το σχέδιο Σαμαρά που είναι συνέχιση στο μνημονιακό καθεστώς και νέα μέτρα και το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα βήματα, σιγουριά και ασφάλεια όπως τα περιγράψαμε στη ΔΕΘ», τόνισε.

Κάλεσε τέλος όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση, ενώ χαρακτήρισε την επίσπευση της Προεδρικής εκλογής «μια σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη».

«Ο λαός και οι πολίτες υποχρεώνουν την κυβέρνηση στη φυγή προς τα εμπρός. O λαός μας ένα πράγμα φοβάται, μη συνεχιστεί το μαρτύριο των νέων μέτρων. Και έχει κάθε λόγο να το φοβάται», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

(Πηγή: kathimerini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: