Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας μετά την Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία των Ιερών Εικόνων τα Εγκαίνια του νέου Συνεδριακού Κέντρου της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Το νέο αυτό δημιούργημα της Μητροπόλεως στεγάζεται στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της πόλεως και έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος υπό του Ιερού Κλήρου της περιοχής, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης, ο πρώην Βουλευτής του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ελευθερούπολης Συνταγματάρχης Άγγελος Δογραμματζής, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Μονάδος 193 MLRS κ. Παναγιώτης Καψανάκης, οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής καθώς και πλήθος ευλαβών πιστών της περιοχής.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού το λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους και τις προσπάθειες της δημιουργίας του εν λόγω Συνεδριακού Κέντρου, και μεταξύ των άλλων ετόνισε:

«Η σημερινή ημέρα, πέρα του γενικού πνευματικού της μεγαλείου ως Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι και μία ξεχωριστή ημέρα για την Μητρόπολη μας, διότι αξιωθήκαμε με τη Χάρη του Θεού, ύστερα από εντατική εργασία πολλών μηνών να φθάσουμε στο αίσιο αποτέλεσμα και να εγκαινιάσουμε το νέο αυτό Συνεδριακό Κέντρο πού βλέπετε, κάτι πού αποτελούσε όνειρο και ζωηρή επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου», «Η πρώτη σκέψη και επιθυμία του Ποιμενάρχου μας ήταν να ευτρεπισθεί και να χρησιμεύσει ως αίθουσα κατάλληλη για τις μηνιαίες Ιερατικές μας Συνάξεις καθώς και για τα ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια προς καταρτισμό του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας. Χάρις όμως στην επιμελημένη εργασία επί μήνες όλων των τεχνικών συνεργείων πού ανέλαβαν την μετατροπή του, το υπόγειο του Επισκοπείου μας, «μεταμορφώθηκε» σε αυτό πού απολαμβάνομε σήμερα: σχεδόν σε ένα σύγχρονο, άνετο, περίπου 150 θέσεων Συνεδριακό κέντρο, με άνετους πρόσθετους βοηθητικούς χώρους και ένα πλήρες στούντιο, για να χρησιμεύσει στο μέλλον ως ένας τοπικός Ραδιοφωνικός σταθμός», επίσης πληροφόρησε το ποίμνιο ότι: «ότι το παρόν Συνεδριακό Κέντρο δεν θα είναι προορισμένο μόνο για τις Ιερατικές Συνάξεις μας, για την επιμόρφωση του Κλήρου, αλλά για όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως μας. Στο εξής θα φροντίσει η Μητρόπολη μας να το αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο. Ο Σεβασμιώτατος ως ο καθ’ αυτό αρμόδιος θα προσκαλεί αξιόλογους επιστήμονες και γενικά πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι με διαλέξεις κατάλληλες και χρήσιμες θα συμβάλουν στην πνευματική καλλιέργεια όλων μας, κλήρου και λαού κυρίως δε τις νεολαίας μας». Τέλος ευχαρίστησε «τον Θεό για την δωρεά Του αυτή», και ευχήθηκε «να ευλογήσει ο Κύριος όλα τα ευγενή όνειρα και τις υποκάρδιες επιθυμίες του πνευματικού μας πατρός και Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου ώστε να εκπληρωθούν, όπως τόσο ωραία συνέβη με το Συνεδριακό Κέντρο πού εγκαινιάσαμε σήμερα».

Εν συνεχία το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο συντελεσθέν έργο. Επήνεσε και ευχαρίστησε κυρίως τον Πρωτοσύγκελλο του π. Χρυσόστομο, για τον ζήλο και την επιμέλεια που έδειξε μέχρι την ολοκλήρωσή του. Τελειώνοντας ετίμησε τον παριστάμενο κ. Γεώργιον Καλαντζή για την όλη συμπαράστασή του στα έργα της Μητροπόλεως και του προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας.

Μετά το λόγο έλαβαν ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του κέντρου και ευχήθηκαν τα βέλτιστα για την Πνευματική πρόοδο του ποιμνίου της Παγγαιωρίτικης Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της τελετής όλοι οι παρευρεθέντες ετίμησαν έξω της αιθούσης, στο προάβλιο χώρο της Μητροπόλεως, υπαίθρια δεξίωση με νηστήσιμα εδέσματα.

(Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Ελευθερουπόλεως)

Δεν υπάρχουν σχόλια: