Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Καλωσορίζουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, διεκδικούμε αυτόνομη ΕΡΤ3



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την κατάθεση στη βουλή του σχεδίου νόμου που προβλέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με όλες τις δομές της (ΕΡΤ3, περιφερειακά ραδιόφωνα) και με το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ως τις 11 Ιουνίου 2013.
            Η εξέλιξη αυτή, πέρα από την ενίσχυση της εργασίας σε έναν κλάδο που έχει δοκιμαστεί εντονότατα από την οικονομική κρίση, αποκαθιστά μια ανοιχτή πληγή της ενημέρωσης, κατ’ επέκταση και της  ίδιας της δημοκρατίας.
 Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει ωστόσο την διαφωνία της στο ότι δεν προβλέπεται στο σχέδιο νόμου η αυτόνομη λειτουργία της ΕΡΤ3 με δικό της διοικητικό συμβούλιο.
Το γεγονός αυτό περιορίζει τη δυνατότητα της ΕΡΤ3 να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες ενημέρωσης που υπάρχουν στην περιφέρεια. Για τον λόγο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ θα συνεχίσει να διεκδικεί -και με την παρουσία της στην αρμόδια επιτροπή διαβούλευσης στη βουλή- την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, το οποίο άλλωστε έχουν διατυπώσει από πολύ καιρό θεσμοί και φορείς της Βόρειας Ελλάδας.



Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: