Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Σάμος: Έναν χρόνο, ο Κούρος ατενίζει τον σιωπηλό βυθό

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου (ΣΑΣ) βύθισαν το άγαλμα του Κούρου στα καταγάλανα νερά του Κοκκαρίου Σάμου.

Πλέον, ο Κούρος έχει γίνει κομμάτι του βυθού. Στην πορώδη επιφάνειά του έχουν ριζώσει θαλάσσιοι μικροοργανισμοί, στη βάση του έχει θαλαμώσει ένα χταπόδι και περιστοιχίζεται από πληθώρα ψαριών.

«Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά εάν η συνάντησή σου μαζί του είναι αναπάντεχη», περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ο οποίος εξηγεί ότι ο μοναχικός Κούρος του Κοκκαρίου στέκεται μέσα σ’ ένα λιβάδι από φύκια, στα έξι μέτρα βάθος.

Ο Κούρος, κατασκευής του Μάνου Μακρή από τον Πλάτανο της Σάμου, τοποθετήθηκε στον βυθό ως αξιοθέατο, για τους ντόπιους και επισκέπτες δύτες του νησιού.

Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Ο ΣΑΣ με έδρα το Νομό Σάμου, ιδρύθηκε με σκοπό: την προάσπιση των συμφερόντων των ερασιτεχνών αυτοδυτών, την ανάπτυξη και διάδοση της αυτόνομης κατάδυσης, τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Συλλόγου πάνω σε θέματα της αυτόνομης κατάδυσης, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των παρεχομένων υπηρεσιών στους ερασιτέχνες αυτοδύτες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την ελληνική και διεθνή πρακτική, την προστασία των ελληνικών θαλασσών, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των λιμνών, των ποταμών και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, με σχετικές ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, την οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού, την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων σχετικών με την αυτόνομη κατάδυση.

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook - Αλέξανδρος Μαλαγάρης

(Πηγή: Ναυτεμπορική, Ανασκαφή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: